Ontstaan van het bedrijf

Uit de transportwereld naar de zorg. Een grote overstap maar door mijn doorzettingsvermogen staan we waar we nu staan. Ik heb altijd met veel liefde in de transportwereld mijn werk gedaan maar door de plaatsing van een ICD (defibrillator) mocht ik mijn beroep niet meer uitoefenen. De ervaringen van mijn vriendin en ik, opgedaan tijdens de dagelijkse zorg van haar zoon en mijn zoon die zwaar lichamelijk beperkt zijn, heeft mij verder geholpen met mijn bedrijf en haar missie. Betaalbare zorghulpmiddelen in- en verkopen, advies en het belangrijkste deel: mensen blij maken.

Ik ben begonnen vanuit een kleine opslagruimte. Samen met mijn zoon op pad om hulpmiddelen op te halen. Ondanks zijn zware lichamelijke beperking had de kleine man er veel plezier in dat hij mee mocht. Niets was te veel en veel schik samen.

Uiteindelijk werd de opslagruimte te klein.  Met de ondersteuning van de een goede coach en een duidelijke boekhouder hebben we de plannen verder uitgebreid. Tijdens de zoektocht naar een nieuw onderkomen ben ik in contact gekomen met een aantal ondernemers en ben betrokken geraakt bij de oprichting van de bedrijfsschool H400. Voor ons een perfecte situatie. Kinderen met een maatschappelijke achterstand die gaan werken met zorghulpmiddelen. In mijn ogen een prachtige combinatie.

Ondertussen zijn we ook trots dat we voor een mooi bedrijf als Barry Emons B.V. onze werkzaamheden mogen verrichten. Met de stagelopers bijvoorbeeld bedden plaatsen op locatie van Groningen tot aan de Franse grens. Het cleanen, neutraliseren en desinfecteren van bedden wordt door ons met veel zorg uitgevoerd. We zijn Barry Emons hier zeer dankbaar voor.

Waar staan we nu? We hebben inmiddels ruime ervaring met het repareren en reviseren van alle denkbare zorghulpmiddelen. Het maatschappelijk ondernemen is een belangrijk onderdeel geworden van het bedrijf. De stagelopers krijgen een kans om ervaring op te doen en ook het aantrekken van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt geeft een enorme voldoening. Zelf hou ik mij bezig met de in- en verkoop van hulpmidddelen en organiseren van alle werkzaamheden en natuurlijk ga ik nog steeds op pad om, af en toe met mijn zoon, zorghulpmiddelen op te halen.